“Met erkenning Warmtepomp Installateur onderscheid ik me van de cowboys”

Vakmansschapsroute verbetert je marge

“Je wil de klanten altijd iets goeds verkopen. Stel je voor dat je met kerst een telefoontje krijgt van een klant die klaagt dat het niet warmer wordt dan 18 graden.” Jaap Noach, mede-eigenaar BeGood heeft net de Vakmansschapsroute Warmtepomp succesvol afgerond. “Ik lever hierdoor gegarandeerd een goed advies en ik installeer volgens de normen. Durf ik mijn handen in het vuur te steken voor mijn kwaliteit? Absoluut."

De warmtepomp is een groeimarkt en een ijzersterk businessmodel, maar moet je wel kwaliteit leveren. “Blijkt de flow onvoldoende omdat je ontwerp niet deugt? Weg is je marge! Want dan kun je het hele systeem opnieuw bouwen.” Dat zal Jaap niet meer overkomen. BeGood, zijn Amersfoortse bedrijf van 20 man sterk verkoopt en installeert zonnepanelen, airco’s, laadpalen, accupakketten en nu ook warmtepompen. En dat wilde hij meteen goed aanpakken.

Vakmanschapsroute verbetert marge

“De Vakmanschapsroute is niet verplicht, althans nog niet, maar ik ga graag voor kwaliteit. En dat lever ik nu, aantoonbaar. Daarmee onderscheid ik me van de cowboys in de branche.” Jaap levert nu een ontwerp en installatie volgens de normen. Hiermee vermindert het aantal serviceverzoeken, waardoor zijn marge verbetert. “Ik zou de Vakmanschapsroute daarom elke monteur aanraden, maar het is misschien nog belangrijker voor verkopers. Want een goed ontwerp is cruciaal.”

Klanten zien erkenning

Met zijn algemene installatie-kennis miste Jaap het vertrouwen dat hij warmtepompen goed zou installeren. “Je wil achteraf er niet achter komen dat je niet de juiste leidingdikte of verkeerde afsluiters hebt gebruikt. Toen ik startte met zonnepanelen, had ik eerst geen opleiding op zak. Warmtepompen zijn iets complexer, daarom ging ik deze keer een opleiding volgen vóórdat ik begon te installeren. Daarom kroop Jaap achter de computer en vond de Vakmanschapsroute die leidt naar erkenning. Dit certificaat is vijf jaar geldig en staat direct in zijn Vakpaspoort-app. Klanten zien nu dat hij vakbekwaam is op het gebied van warmtepompen.

Persoonlijke aandacht

Jaap volgde de Vakmanschapsroute bij Studium. “Heel prettig dat het theoretisch gedeelte in de middag in praktijk brachten. Op papier zie je wel hoe de aanvoer- en retourleidingen lopen, maar als je de buizen ziet en aanraakt, krijg je pas echt een goed beeld. Omdat je met maximaal acht cursisten in een groep zit, krijgt ook echt iedereen aandacht. Het belangrijkste van de cursus? Dat ik voor thuis geen onderhoudsmonteur meer nodig heb hahaha.”

 

Onderscheid je ook

Natuurlijk wil je ook de beste kwaliteit leveren tegen de beste marge. Ga dan net als Jaap ook voor het Vakmanschap Warmtepomp.

240207-Jaap Noach -1915