Evenementen 2023

Op het gebied van energietransitie

 

 

 

 


12, 13 en 14 september 2023 in Evenementenhal Hardenberg

Installatie Vakdagen (voorheen de Installatievakbeurs)

De nieuwe naam sluit beter aan bij de veranderende informatiebehoefte in de sector. Bovendien wordt de gebouwbeheerder toegevoegd als primaire bezoekersdoelgroep, naast de installateur.

De totaaloplossing staat centraal op de Installatie Vakdagen. Professionals zijn niet meer alleen op zoek naar een verwarmingsketel. Ze hebben ook vragen hoe de warmtepomp geïntegreerd moet worden in de gebouwinstallatie. Dat heeft te maken met de hardware, maar ook met digitalisering en onderhoud op afstand. En dat tegen de achtergrond van de energietransitie. Met het begrip ‘vakdagen’ stelt de beursorganisatie het vak centraal en niet langer dat ene product. Kennisoverdracht en inspiratie zijn sleutelwoorden. Om die reden wordt Installatie Vakdagen deels opgebouwd rond de thema’s Slimme gebouwen, Duurzame energie en Gezond binnenklimaat.

Meer informatie


16 september op diverse locaties in het hele land

Open Energiedag

Altijd al willen weten hoe een windmolen werkt of wat een biomassacentrale eigenlijk is? Op 16 september 2023 kun je langs gaan bij duurzame energieprojecten in heel Nederland om kennis te maken met de mensen en de technieken achter de energietransitie. Ontmoet de mensen achter een windmolen, voel de warmte van bodemenergie of krijg een rondleiding in een nabijgelegen zonnepark. 

Dit is het derde jaar dat dit event wordt georganiseerd. Vorig jaar waren er al ruim zestig projecten zoals zon- en windparken, biomassacentrales, aquathermie-, bio-energie- en bodemenergieprojecten en netinfrastructuur projecten. Ongeveer 5.000 bezoekers hebben zo kennis gemaakt duurzame energie.

Energieprojecten aanmelden

We hopen zoveel mogelijk projecten te werven, zodat overal in Nederland mogelijkheden zijn om een locatie in de buurt te bezoeken. Wil jij de deuren van jouw energieproject ook openen voor publiek op 16 september 2023? Of heeft je organisatie meegewerkt aan een mooi project? Locaties aanmelden kan via het formulier onderaan de pagina op de website. Heb je een locatie aangemeld? Vind hier extra informatie voor locaties.

Nieuw dit jaar: ook voor werkzoekenden en loopbaancoaches

Heb je interesse in een baan in de energietransitie? Of ben je loopbaancoach en wil je meer kennis opdoen voor je cliënten? Kom dan langs op één van de tientallen locaties en laat je informeren. Bedrijven die medewerkers zoeken, bieden tijdens de Open Energiedag extra informatie. Vind hier alvast online informatie over werk maken van de Energietransitie.

Meer informatie


19 tm 21 september 2023 in Expo Houten

Henk & Fred event

Een gezellig dagje uit met je collega’s waar je de nieuwste innovaties en ontwikkelingen ontdekt voor de E- en W-installateur. Met livemuziek van René Karst, lezingen van o.a. Robert Doornbos, Henry Lootens en Roel Ritsma en je maakt kans op een jaar lang gratis broodje bal. Dat wil je niet missen!

Meer informatie


5 oktober 2023, 2 november en 21 november 2023 & 18 januari 2024

Warmtetour 2023: Energietransitie! #Hoe dan?

De energietransitie heeft ons al veel kennis en ervaring opgeleverd. Die willen we graag delen en toegankelijk maken. Speciaal voor professionals uit de corporatiesector en bouwsector organiseren Aedes en Platform31, met partners Techniek NL en Bouwend Nederland, de Warmtetour 2023.

De Warmtetour bestaat uit vier online sessies waar corporaties en hun bouw- en installatiepartners hun ervaring met verschillende warmteconcepten delen. Je krijgt handvatten en oplossingen voor vraagstukken uit de praktijk van de energietransitie. Je kunt je voor iedere sessie apart opgeven. 

Tijdstip online van 13.00 tot 14.30 of 15.00 uur en deelname is gratis.

Wat levert de Warmtetour jou op?

  • Inzicht in het thema energietransitie en de toepassing in de praktijk
  • Kennis en inzichten die je kunt toepassen in je eigen verduurzamingsstrategie
  • Praktische handvatten om zelf meteen mee aan de slag te gaan

Voor wie?

De Warmtetour is interessant voor portefeuillemanagers, managers vastgoed, projectmanagers/-leiders, vastgoedstrategen en adviseurs verduurzaming bij corporaties. Ook leden van Bouwend Nederland en TechniekNL zijn van harte welkom.

Meer informatie


10,11,12 oktober in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch

Vakbeurs Energie

Vakbeurs Energie is het grootste zakelijke evenement in het kader van duurzame opwekking en besparing van energie in Nederland. 3 dagen innovatie, kennisdeling en business.

Meer informatie


15 november 2023, Louwman Museum, Den Haag

Congres Doorbraak van de warmtepomp

De presentatie van het Nationaal Warmtepomp Trendrapport 2024, met daarin de meest betrouwbare marktprognoses. Leer van experts uit binnen- en buitenland, die schetsen hoe de sector kan opschalen naar een miljoen en uiteindelijk nog veel meer geïnstalleerde warmtepompen. En deel vervolgens uw eigen inzichten met sectorgenoten op Congres Doorbraak van de Warmtepomp, hét kennis- en netwerkevenement voor de top van de duurzame HVAC-wereld. 

Meer informatie


Evenementen 2024

 

18 januari 2024, 13.00 uur tot 14.30 uur online sessie

Warmtetour 2023: Energietransitie! #Hoe dan?

De energietransitie heeft ons al veel kennis en ervaring opgeleverd. Die willen we graag delen en toegankelijk maken. Speciaal voor professionals uit de corporatiesector en bouwsector organiseerden Aedes en Platform31, met partners Techniek NL en Bouwend Nederland, de Warmtetour 2023.

Deze tour is de laatste in de reeks. De Warmtetour bestond uit vier online sessies waar corporaties en hun bouw- en installatiepartners hun ervaring met verschillende warmteconcepten deelden. 

Tijdstip:  van 13:00 uur tot 14.30 uur online en deelname is gratis.

Wat levert de Warmtetour jou op?

  • Inzicht in het thema energietransitie en de toepassing in de praktijk
  • Kennis en inzichten die je kunt toepassen in je eigen verduurzamingsstrategie
  • Praktische handvatten om zelf meteen mee aan de slag te gaan

Voor wie?

De Warmtetour is interessant voor portefeuillemanagers, managers vastgoed, projectmanagers/-leiders, vastgoedstrategen en adviseurs verduurzaming bij corporaties. Ook leden van Bouwend Nederland en TechniekNL zijn van harte welkom.

Meer informatie


6 - 9 februari 2024 in de Jaarbeurs te Utrecht

VSK 2024 - vakbeurs installatiesector

VSK is de vakbeurs voor de totale installatiebranche. Exposanten delen hun kennis en tonen het nieuwste aanbod van oplossingen, toepassingen, technieken, innovaties en diensten.

Bredere focus
De installatiesector groeit steeds meer in de richting van een integratie van verschillende disciplines. Daarom brengt VSK 2024 alles bij elkaar. Klimaatbeheersing en sanitair, maar ook alles over Elektrotechniek, solar en meet- en regeltechniek.

Meer informatie


19 - 21 maart 2024 Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen

Green Heating Solutions (voorheen Duurzaam Verwarmd)

Green Heating Solutions is de grootste vakbeurs voor duurzame klimaattechnieken in de Benelux. Nu de energietransitie op gang komt, is dit de plek waar alle vragen beantwoord worden over verwarming, koeling en ventilatie. Green Heating Solutions draait om de nieuwste innovaties, praktische seminars en netwerkgesprekken met iedereen die er toe doet.

Green Heating Solutions biedt exposanten en bezoekers uit de HVAC-sector de kans om met elkaar in contact tekomen, zich te laten informeren en de nieuwste ontwikkelingen in de industrie te leren. De vakbeurs vindt gelijktijdig plaats met Solar Solutions International, de grootste vakbeurs voor zonne-energie in Noordwest-Europa. Zo kun je je in één klap laten informeren over zowel duurzame verwarming als energieopwekking.

Meer informatie


22 t/m 25 april 2024 Ahoy Rotterdam

World Energy Congress

Het thema, Redesigning Energy for People and Planet, gaat over de urgentie van nieuwe, inclusieve oplossingen om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat en menselijke veiligheid aan te pakken. Nooit eerder was het zo belangrijk om het gesprek aan te gaan over het veiligstellen van nieuwe mogelijkheden voor betere energie voor iedereen.

In vier dagen komen onderwerpen voorbij die de hele energieketen zullen aanspreken, van producenten en leveranciers tot consumenten en gebruikers van energie. Sprekers uit de hele wereld delen inzichten, ervaringen en echte verhalen van succesvolle transities, op wereldniveau maar ook op regionaal en stadsniveau.

Meer informatie