Evenementen 2022

Op het gebied van energietransitie

 

 

 

 


 
22 september - 10 november - december 2022/januari 2023 op diverse locaties

Inspiratietour - De energietransitie: zo kan het!

Op dit moment zetten corporaties en hun (bouw)partners al concrete en innovatieve stappen die het doel van de energietransitie een aardgasvrije woningvoorraad in 2050 dichterbij kunnen brengen. Om deze praktijkkennis onder de aandacht te brengen organiseren Aedes en Platform31 met partners Woningbouwers Nederland, Netbeheer Nederland, Bouwend Nederland en Techniek Nederland inspiratietours voor professionals uit de corporatiesector en bouwsector. Deelnemers gaan in vier etappes langs bij innovatieve projecten. Er zijn online bijeenkomsten en mogelijk fysieke bezoeken.

Meer informatie en aanmelden


11, 12 en 13 oktober  Brabanthallen Den Bosch

Vakbeurs Energie

Vakbeurs Energie is het grootste zakelijke evenement in het kader van duurzame opwekking en besparing van energie in Nederland. 3 dagen innovatie, kennisdeling en business.

Meer informatie


31 oktober tot en met 6 november 2022 landelijk event

Nationale Klimaatweek 2022

Ook dit jaar organiseert het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat de Nationale Klimaatweek! Van 31 oktober tot en met 6 november staat het land weer in het teken van de klimaattransitie.

Tijdens de Nationale Klimaatweek werken overheid, burgers, gemeenten, instanties en bedrijven uit het hele land samen. Met als doel laten zien wat we allemaal doen om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Er gebeurt al ontzettend veel in ons land om klimaatverandering tegen te gaan. Tijdens de Nationale Klimaatweek worden al die verhalen vertelt. Door bedrijven die hun deuren openen. Door de Klimaatburgemeesters die de inwoners van hun gemeenten inspireren. Door jonge Klimaatambassadeurs die de generatie voor wie we het allemaal doen meeneemt.

Meer informatie over de Klimaatweek 2022


16 en 17 november 2022 in de Brabanthallen in Den Bosch

Vakbeurs LED + Elektrotechniek

LED + Elektrotechniek is Nederlands grootste vakbeurs voor licht- en elektrotechniek. Nieuwe producten en seminars vol praktische kennis vormen de kern van dit  b2b-evenement. LED + Elektrotechniek biedt exposanten en bezoekers als architecten, installateurs en zakelijke eindgebruikers een kans om te netwerken op hoog niveau.

Meer informatie


16 november 2022, Louwman Museum, Den Haag

Congres Toekomst van de Warmtepomp

Door de energiecrisis en het naderende einde van de traditionele CV-ketel staat de warmtepomp aan de vooravond van een grote vlucht. Maar hoe groot precies? Ontdek het bij de presentatie van het Nationaal Warmtepomp Trendrapport 2023, met daarin de meest betrouwbare marktprognoses. Leer van experts uit binnen- en buitenland, die schetsen hoe de sector kan opschalen naar een miljoen en uiteindelijk nog veel meer geïnstalleerde warmtepompen. En deel vervolgens uw eigen inzichten met sectorgenoten op Congres Toekomst van de Warmtepomp, hét kennis- en netwerkevenement voor de top van de duurzame HVAC-wereld. Het congres begint om 10.30 en duurt tot 17.30 uur.

Meer informatie


Evenementen in 2023


6 t/m 10 februari 2023, Jaarbeurs in Utrecht

Bouwbeurs

Ruim 75.000 bezoekers, 675 exposanten die hun nieuwste (product)innovaties tonen, tientallen kennissessies, aparte kennistheaters op hoofdthema’s, tal van activiteiten op de vloer en het gezelligste en grootste bouwcafé van Nederland. Dit maakt BouwBeurs het evenement voor vakprofessionals die gezamenlijk willen bouwen aan de toekomst van Nederland.

Meer informatie


5 en 6 april 2023, RAI Amsterdam

De eerste live editie van Futurebuild Holland

Futurebuild Holland is hét innovatieplatform van en voor partijen die versnelling willen aanbrengen in het verduurzamen van de gebouwde omgeving. De kracht van Futurebuild is het samenbrengen van deeloplossingen om tot een integrale oplossing te komen voor het verkleinen van de CO2 footprint van de gebouwde omgeving.

Futurebuild Holland presenteert visies, innovaties en oplossingen om de bouw en vastgoedsector te laten zien hoe zij hun doorslaggevende rol in de ‘net zero’ transitie kunnen waarmaken. Op beide dagen start het event om 10.00 uur en duurt het tot 17.00 uur.

Meer informatie