Evenementen 2022

Op het gebied van energietransitie

 

 

 

 
 
11 mei 2022 in de Fokker Terminal in Den Haag

Energy-up congres

Het Energy-Up congres in Fokker Terminal in Den Haag vormt op 11 mei het epicentrum voor alle partijen betrokken bij de energietransitie in de gebouwde omgeving. De transitiemakers van Nederland komen hier samen om actuele kennis op te doen, inzichten te delen en gezamenlijk een stap te zetten naar de volgende fase in deze omvangrijke opgave.

De inloop van Energy-Up is om 9.00 uur, het plenaire programma start om 10.00 uur. Om 15.45 uur is de afsluiting met een netwerkborrel.

Energy-Up is kosteloos voor de leden van Stroomversnelling, van niet-leden wordt een bijdrage in de kosten van € 85 gevraagd.

Meer informatie over het congres


17, 18 en 19 mei 2022 in de Brabanthallen in Den Bosch

Beurs RENOVATIE 2022 

Vakbeurs en kennisplatform over efficiënt en omgevingsvriendelijk renoveren.

Meer informatie 


17, 18 en 19 mei 2022 in de Brabanthallen in Den Bosch

MONUMENT vakbeurs 2022 

MONUMENT is dé vakbeurs voor onderhoud, herbestemming, restauratie en verduurzaming van monumentaal erfgoed. RENOVATIE en HOUTBOUW beurzen vinden gelijktijdig plaats in de Brabanthallen.

Meer informatie


17 t/m 20 mei 2022 in de Jaarbeurs in Utrecht

VSK 2022

VSK is dé beurs waar je in één bezoek op de hoogte bent van alle ontwikkelingen in de wereld van installatie. De installatiesector is in transitie en de vraag naar kennis over de ontwikkelingen en de praktische toepassing is groter dan ooit. VSK 2022 is de 25e editie van de beurs. Techniek Nederland is mediapartner en staat in hal 9 met standnr. B010. Kom gezellig bij ons langs voor een goed gesprek en een lekkere bak koffie!

Meer informatie


8 juni 2022 Sunday in 't Spant in Bussum

Sunday - Nederlands grootste zonne-energiecongres 

De Sunday is al jarenlang het grootste zonne-energiecongres van Nederland waar de gehele sector bijeenkomt onder het motto onderzoek ontmoet praktijk! Uw kans om te netwerken met meer dan 200 decision makers uit de bouw-, installatie- en zonne-energiesector! Topsprekers uit de zonne-energiesector nemen u mee in de nieuwste ontwikkelingen en praktijkervaringen op het gebied van zonne-energie!

Het SundayNL-congres wordt jaarlijks georganiseerd door Holland Solar, TKI Urban Energy, TNO, Solliance, NWO, SOLA en Solar Magazine.

Meer informatie en aanmelden


10, 11 en 12 juni 2022 in de Brabanthallen in Den Bosch

Huis & Energie beurs

Huizenbezitters hebben veel verantwoordelijkheden. Het is een flinke studie om te weten wat er allemaal bestaat om je woning toekomstbestendig te maken. Want zijn er ook mooie zonnepanelen? En hoe stil is zo’n warmtepomp nu eigenlijk? Op consumentenbeurs Huis & Energie kun je nu alle mogelijke oplossingen zelf vergelijken.

Mis vooral niet het Duurzaam Droomhuis, een levensgrote modelwoning vol duurzame producten: zonneboilers, inductiekookplaten, isolatie en voor de deur een elektrische auto.  Op het adviesplein zitten onafhankelijke experts van Milieu Centraal klaar om alles te demonstreren en uit te leggen.

Meer informatie


29 juni, 30 juni en 1 juli 2022 in RAI Amsterdam

Vabotech 2022 (Vakbeurs Bouw & Techniek)

Beurs voor bouw, techniek en digitalisering

Vabotech is nieuwe beurs, zowel qua het bijeenbrengen van de verschillende groepen in de bouw als qua onderwerpen. Het brengt namelijk de drie hoofdsegmenten samen: bouw, installatie en elektrotechniek. Dit betekent dat niet alleen de fysieke aspecten van de bouw te zien zijn, zoals machines en materialen, maar er is ook volop aandacht voor de wijze waarop gebouwd wordt. 

De organisatie van Vakbeurs Bouw & Techniek (Vabotech) heeft besloten om het evenement te verplaatsen naar een nader te bepalen datum. Ondanks groot enthousiasme voor het concept voor de uitvoerende bouw, installatie- en elektrotechniek, heerst er in de markt nog steeds onzekerheid over Corona, maar nu inmiddels ook door de oorlog in Oost-Europa. Oplopende prijzen van materiaal, te weinig product en personeel zijn de onderliggende issues in de bouw, waardoor veel toeleveranciers beursdeelnames voorlopig uitstellen

Meer informatie

 


17 september 2022 in het hele land

Open Energiedag

NVDE organiseert op 17 september weer een Open Energiedag, een jaarlijks evenement van de NVDE. Vorig jaar kwamen duizenden bezoekers kijken bij 48 locaties: projecten voor duurzame elektriciteit, warmte en mobiliteit.  Werk je aan een duurzaam energieproject en wil je deze locatie openstellen voor publiek op 17 (en eventueel ook 18) september? Onderaan deze webpagina staat het formulier waarmee je jouw locatie(s) kunt aanmelden. Doe dit zo snel mogelijk, want dan kan de NVDE al ruim voor Open Energiedag ruchtbaarheid hieraan geven.

Meer informatie


31 oktober tot en met 6 november 2022 landelijk event

Nationale Klimaatweek 2022

Ook dit jaar organiseert het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat de Nationale Klimaatweek! Van 31 oktober tot en met 6 november staat het land weer in het teken van de klimaattransitie.

Tijdens de Nationale Klimaatweek werken overheid, burgers, gemeenten, instanties en bedrijven uit het hele land samen. Met als doel laten zien wat we allemaal doen om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Er gebeurt al ontzettend veel in ons land om klimaatverandering tegen te gaan. Tijdens de Nationale Klimaatweek worden al die verhalen vertelt. Door bedrijven die hun deuren openen. Door de Klimaatburgemeesters die de inwoners van hun gemeenten inspireren. Door jonge Klimaatambassadeurs die de generatie voor wie we het allemaal doen meeneemt.

Meer informatie over de Klimaatweek 2022


16 en 17 november 2022 in de Brabanthallen in Den Bosch

Vakbeurs LED + Elektrotechniek

LED + Elektrotechniek is Nederlands grootste vakbeurs voor licht- en elektrotechniek. Nieuwe producten en seminars vol praktische kennis vormen de kern van dit  b2b-evenement. LED + Elektrotechniek biedt exposanten en bezoekers als architecten, installateurs en zakelijke eindgebruikers een kans om te netwerken op hoog niveau.

Meer informatie