Pak ook kansen bij de verduurzaming van de utiliteitsbouw

De wet vereist dat utiliteitsgebouwen energie-efficiënter worden. Hoe? Door te meten en te verduurzamen. Het Datastelsel Verduurzaming Utiliteit (DVU) maakt het energiegebruik inzichtelijk voor eigenaren en huurders. Vraag je klanten deze gegevens te delen, dan kan jij ze helpen. Met deze trainingen en tools ben je een betere en geaccrediteerde sparringpartner voor je klanten in de utiliteit.

Het datastelsel is een online omgeving waar klanten gegevens invullen over hun gebouw en de aansluiting op het elektriciteitsnet. Ze zien in één oogopslag hoeveel energie het gebouw gebruikt en ze kunnen het vergelijken met het gemiddelde gebruik van gebouwen uit dezelfde categorie. Dit geeft inzicht voor gebouweigenaren om samen met hun installateur tot een optimaal kosteneffectieve verduurzaming te komen. Wil je jouw klanten beter helpen? Vraag ze dan de data te delen via het Datastelsel Verduurzaming Utiliteit.

Zet eerste stap naar een WEii-licentie

In de tool is het daarnaast mogelijk het WEII-protocol te volgen. Hierdoor krijgt je inzicht in het netto gebruik per vierkante meter. WEII staat voor Werkelijke Energie intensiteit indicator. Dit is de uniforme manier om de werkelijke energieprestatie van een gebouw weer te geven. Vanaf 1 januari 2024 kunnen marktpartijen met een licentie een gecertificeerde WEii-score afgeven voor gebouwen. 

Voor wie?

Ben je hoofd technische dienst, facilitair manager, kwaliteitsmanager, handhaver of adviseur met energiebeheer in je takenpakket? Dan wil je een gecertificeerde WEii-score kunnen maken van een gebouw. Hiervoor is een WEii-training verplicht. Bij een gecertificeerde WEii-score kan iedereen (bijvoorbeeld een bevoegd gezag of accountant) ervan uitgaan dat de WEii-score op de juiste manier en met objectieve gegevens bepaald is.

WEii- training met korting voor leden

De training geeft inzicht over de WEii-methodiek en doorloopt verschillende (reken)protocollen. Bovendien maakt deze training deel uit van het proces om een licentie te verkrijgen voor het uitreiken van WEii-certificaten. Ben je lid van Techniek Nederland? Dan krijg je korting.

Locatie: TVVL Woerden
Datum: maandag 20 november 2023 09:00

Schrijf je in

Word geaccrediteerd BespaarGarant adviseur/projectleider

Bent je werkzaam in de utiliteitssector en wil je klanten helpen bij hun verduurzamingsvraagstukken? BespaarGarant helpt installatiebedrijven die een betrouwbare methode zoeken om hun opdrachtgevers te helpen met het uitwerken en begroten van energierenovaties, het financieren van prestatiecontracten, opleveren, monitoren en beheren. Na afloop van de training ben je in staat om vanuit jouw rol als uitvoerende partij of adviseur/projectleider de BespaarGarant-methode toe te passen bij opdrachtgevers in de utiliteitsbouw. Ben je lid van Techniek Nederland? Dan krijg je 50% korting op de trainingskosten.

Klik hier voor de eerstvolgende training