Top 15 energiebesparingstips voor ondernemers

Heb je al een energiezuinig bedrijfspand?

Energiebesparing is actueler dan ooit. Bij alle uitdagingen rondom stijgende energieprijzen is er één lichtpuntje: verduurzaming en kostenbesparing gaan hand in hand. Er zijn heel veel mogelijkheden om energie te besparen. Welke maatregelen leveren ondernemers het meeste winst op? DEB, de online energiebespaarassistent, speciaal gecreëerd voor mkb-ondernemers, heeft een en ander op een rij gezet.

DEB heeft een Top 15 uitsplitsing gemaakt naar beperking van gasverbruik en vermindering van elektriciteit. Misschien ken je een aantal al maar heb je ze nog niet doorgevoerd? Heb je deze maatregelen al genomen? Kijk dan naar andere mogelijkheden. Ben je er nog niet aan toegekomen, begin dan met de maatregelen die voor de hand liggen en snel voordeel opleveren. En neem meteen de Informatieplicht Energiebesparing mee omdat in 2023 een volgende registratieronde komt. Net als de energielabel C verplichting voor kantoren die per 1 januari 2023 geldt.

DEB helpt je bij alles rondom energiebesparing. Vul je postcode in en krijg toegang tot je persoonlijke energiedashboard. Volledig op maat voor jouw bedrijf en gratis beschikbaar voor leden van Techniek Nederland. Het dashboard vertelt je direct of jouw bedrijf verplicht is om maatregelen te nemen vanuit de wet Milieubeheer. Bekijk in één overzicht welke maatregelen jouw bedrijf kan nemen en wat ze aan geldbesparing opleveren. Ontvang daarnaast tips hoe en wanneer je de maatregelen het best toepast op jouw onderneming of voor een goed advies over energiebesparende maatregelen aan mkb-klanten.

DEB is een initiatief van MKB-Nederland, ondersteund en mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Ga direct naar de besparingstips voor ondernemers

Ga naar www.deb.nl voor meer informatie over de tool

monteur vervangt verlichting door LED