Subsidies

Techniek Nederland en Wij Techniek dagen vakmensen in de technische installatiebranche uit om hun talenten te ontdekken en te versterken. Dit kan door middel van scholing, zoals een opleiding, training, workshop of cursus. Om het zetten van die volgende stap aan te moedigen, biedt Wij Techniek een aantal subsidies voor de werkgever maar ook de werknemer. 

Subsidie aanvragen is simpel

Wil je als werkgever een subsidie ontvangen voor de scholing en ontwikkeling van je vakmensen? Via Wij Techniek Declaraties (24 uur beschikbaar) kun je eenvoudig subsidies aanvragen en inzicht krijgen in de verschillende scholingstegoeden van je werknemers. Hieronder de verschillende mogelijkheden. 

 

Voor werkgevers

Stimuleringsregeling Praktijkbegeleiding (STIP)

Met de Stimuleringsregeling Praktijkbegeleiding (STIP) ontvang je als bedrijf een financiële tegemoetkoming voor het begeleiden van technische én niet-technische leerling-medewerkers. De STIP is een vervolg op de per 1 augustus 2019 beëindigende BPV-regeling.

Ontwikkelingsstimuleringsregeling (OSR)

Met de Ontwikkelingsstimuleringsregeling (OSR) ontvang je als bedrijf een tegemoetkoming in de kosten wanneer jouw vakmensen een opleiding, cursus, training, workshop of andere scholingsactiviteit volgen die bijdraagt aan het versterken van hun vakmanschap.

Subsidiemogelijkheden voor EVC-traject

Met het EVC-traject kunnen jouw vakmensen hun ervaring, kennis en kunde in kaart brengen als startpunt voor eventuele vervolgscholing. Voor dit traject is het mogelijk een subsidie aan te vragen. Ook krijg je vanuit ons begeleiding in het traject.

Stimuleringsregeling VIZI

De stimuleringsregeling VIZI staat voor ‘Voorschakelen Installatietalent Zij-Instroom Installatiebranche’ en is bedoeld voor installatiebedrijven die via zij-instroom of via collega bedrijven (nieuwe) vakmensen aantrekken.

Regio Projectaanvragen (RPA)

Het Wij Techniek Regio Platform Sociale partners biedt mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de kosten van activiteiten op het gebied van: instroom van talent, de ontwikkeling van medewerkers en kennis. Via deze site kun je een aanvraag doen. De regiomanagers zijn bereikbaar voor meer informatie.

 

Voor medewerkers

Nederland leert door!

De arbeidsmarkt is in beweging en banen zijn onzeker. Door de coronacrisis moeten bedrijven soms uit nood sluiten. Tegelijk ontstaan er ergens anders juist nieuwe banen. Voor de toekomst is het daarom belangrijk dat je je blijft ontwikkelen. Zo versterkt je jouw positie op de arbeidsmarkt. De subsidieregeling Nederland Leert Door helpt hierbij. 

De subsidieregeling Nederland Leert Door is er voor iedereen tussen de 18 jaar en de pensioen gerechtigde leeftijd. Het maakt daarbij dus niet uit of je in loondienst bent, een flexibel contract hebt of werk zoekt. Ook zelfstandigen en zzp’ers kunnen via Nederland Leert Door gebruik maken van gratis scholing.

U kunt tot 31 december 2022 gebruik maken van deze gratis (online) scholingstrajecten. Dit kan zonder tussenkomst van de sector of uw werkgever. Kijk voor een overzicht van alle scholingsmogelijkheden op de site Hoe werkt Nederland.nl.

 

 

Voucher voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Investeren in jezelf is essentieel voor je ontwikkeling. Daarom is bijscholing nog makkelijker gemaakt! De Vakraad Metaal & Techniek stelt namelijk vouchers voor persoonlijke ontwikkeling beschikbaar voor alle medewerkers in de technische installatiebranche.