Cursus warmtepompen voor gemeenten

Een warmtepomp is een alternatieve manier om warmte op te wekken. Door warmte uit de bodem, water of lucht te halen kan een gebouw/woning of tapwater worden verwarmd. Dit is een vorm van duurzame energie en daarom een populaire en groeiende energievoorziening. Opdrachtgevers en gebruikers hechten veel belang aan het comfort, de ruimtelijke indeling en het energiegebruik van het gebouw.

Bij de cursus Warmtepompen voor Gemeentes leer je hoe warmtepompen werken, wat nodig is om warmtepompsystemen goed toe te passen en onder andere waar je als gemeente rekening mee moet houden tijdens het traject van een structuurplan tot en met gebruiksfase.

Leerdoel / resultaat

Bij de cursus Warmtepompen voor Woningcorporaties leer je de theoretische toepassing van warmtepompen voor woningcorporaties op de juiste manier te ontwerpen. Met deze vaardigheid ben je (zelfstandig) in staat strategische keuzes te maken. Dit op basis van het belang van de stakeholders en om daar het meest effectieve resultaat uit te behalen. Zo leer je je ontwerp te ontwikkelen, formuleren en verantwoorden.

Voor wie?

  • (Beleids)medewerkers milieu/klimaat
  • Medewerkers bouw- en woningtoezicht
  • Medewerkers gebouwbeheer
  • Projectleiders ontwikkeling (woon)wijken
  • Projectleiders herstructurering (woon)wijken
  • Projectleiders ontwikkeling bedrijventerreinen

Duur en kosten

1 dag

Deze cursus is momenteel alleen incompany beschikbaar, mocht je interesse hebben neem dan contact op met TVVL voor de mogelijkheden.

Meer informatie over data en aanmelden

Deze cursus wordt verzorgd door TVVL, je kunt je hier aanmelden.