Basiscursus warmtepompen voor niet-technici

Een warmtepomp is een alternatieve manier om warmte op te wekken. Door warmte uit de bodem, water of lucht te halen kan een gebouw/woning of tapwater worden verwarmd. Dit is een vorm van duurzame energie en daarom een populaire en groeiende energievoorziening. Opdrachtgevers en gebruikers hechten veel belang aan het comfort, de ruimtelijke indeling en het energiegebruik van het gebouw.

Tijdens deze cursus wordt nader ingegaan op het basisprincipe en werking van warmtepompen en leer je aan de hand van praktijkvoorbeelden de situaties te beoordelen en de mogelijkheden voor implementatie van warmtepompen in te schatten. Ook besteden we aandacht aan het herkennen van de mogelijkheid om in voorkomende situaties warmtepompen te kunnen toepassen.

Leerdoel / resultaat

Deze basiscursus warmtepompen is bedoeld om partijen die nog weinig van warmtepompen en hun toepassing weten de basisprincipes van warmtepompen en hun toepassing bij te brengen. Weten wat het is, anders dan wat we gewend zijn, en wat je op hoofdlijnen ervan moet weten om gesprekspartner te kunnen zijn voor de professionals zoals bijvoorbeeld een installateur of adviseur.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers van woningcorporaties, medewerkers van gemeenten, medewerkers van omgevingsdiensten en energieconsulenten/adviseurs, telefonisten werkzaam bij een installatiebedrjf die weinig ervaring hebben met warmtepompinstallaties.

Duur en kosten

1 dag

Deze cursus is momenteel alleen incompany beschikbaar, mocht je interesse hebben neem dan contact op met TVVL voor de mogelijkheden.

Meer informatie over data en aanmelden

Deze cursus wordt verzorgd door TVVL, je kunt je hier aanmelden.