Ondernemers in transitie vertellen hun verhaal

Laat je inspireren door de keuzes die zij maken

Ondernemers in transitie vertellen is een serie van verhalen van koplopers in de energietransitie. Installateurs en andere technische professionals die al enige tijd geleden keuzes hebben gemaakt, vooruitlopend op de ontwikkelingen als gevolg van de regionale energieplannen. Want een ding is zeker, wachten op wat komen gaat is geen optie meer als je je bedrijf toekomstbestendig wilt maken.

Laat je inspireren door de persoonlijke keuzes van deze ondernemers:

Ruud Meijns: Kennis en vaardigheden op peil houden om kansen te benutten

Ruud Meijns van M&O Techniek vindt dat kennis en vaardigheden op peil houden nodig is om als installatiebedrijf kansen te kunnen benutten in de energietransitie. Hij zette het Energietransitie centrum op waarin hij klanten informatie geeft over nieuwe technieken zoals warmtepompen. Hij verkoopt geen cv-ketels meer en zijn medewerkers zijn bijgeschoold als warmtepompmonteurs.

Bekijk de video van Ruud Meijns

 

Jan Pieter Manschot: Durf te investeren in mensen en nieuwe technieken!

Jan Pieter Manschot van Kersten Energie Techniek verteld over de kansen voor het bedrijf in de energietransitie: Durf te investeren in mensen en nieuwe technieken! En breidt je netwerk uit want samen met anderen kom je verder.

Bekijk de video van Jan Pieter Manschot

 

vrouw doet aankoop in winkel

 

 

Rense van Dijk: Onderzoek waar je klanten echt behoefte aan hebben

Rense van Dijk van Woon Duurzaam.nl vertelt over zijn visie op de kansen in de energietransitie waarbij kennis delen en samenwerking met experts centraal staat. Zijn concept is de uitwerking van een plan voor zijn klanten om woningen of gebouwen betaalbaar energiezuinig en duurzaam te maken. De focus ligt op het ontzorgen van de klant en Woon Duurzaam begeleidt het hele traject van plan tot uitvoering.

Bekijk de video van Rense van Dijk

 

Tom van Engelen: Bedrijfsauto’s op waterstof: zo pak je dat aan!

Tom van Engelen, directeur van Vriend BV in Coevorden, vertelt over zijn bedrijfsvisie. Vriend BV loopt voorop in de ontwikkeling van waterstoftechniek. Een deel van de bedrijfsauto’s rijdt al op waterstof. Hoe hebben ze het aangepakt en wat levert het ze op? Duurzaamheid is de rode draad in al hun werk. Zij vinden het belangrijk om zuinig om te gaan met energie zodat de generaties die na ons komen ook kunnen genieten van alles wat de aarde biedt. Daarom kiezen zij voor duurzaam installeren.

Bekijk de video van Tom van Engelen

bedrijfsauto in landschap