De Vakopleiding Warmtepompmonteur bestaat uit verschillende cursussen en trainingen die jou de juiste bagage meegeven om als vakman in de praktijk aan de slag te gaan. De Vakopleiding richt zich op de relevante kennis en vaardigheden die je als warmtepompmonteur nodig hebt bij de uitoefening van je vak.
De theorielessen worden afgewisseld met praktijklessen. Tijdens de praktijklessen oefen je met situaties die je tegenkomt in jouw werk. Je leert onder andere werken met verschillende warmtepompsystemen in de woningbouw.
De opleiding is opgebouwd uit verschillende cursussen en trainingen. Je doorloopt, in eigen tempo de volgende cursussen:
- warmtepompinstallaties, toepassing en werking
- warmtepompinstallaties, onderhoud en storingen oplossen
- F-gassen categorie 2
- Elektrotechniek voor huis en utiliteit basis
- NEN 3140 voldoende onderricht persoon
Heb jij de Vakopleiding Warmtepompmonteur afgerond? Dan ben jij volledig opgeleid op het gebied van warmtepompen. Je weet hoe warmtepompen werken en bent in staat om onderhoud te plegen en storingen op te sporen én op te lossen.
Als warmtepompmonteur ben jij in staat om werkzaamheden aan warmtepompen uit te voeren. Je hebt specifieke kennis van warmtepompen, maar krijgt ook elektrotechnische kennis mee. Je bent verder op de hoogte van een aantal veiligheidsaspecten en kunt situaties op veiligheid beoordelen. Daarnaast mag je na het behalen van het diploma F-gassen categorie II werkzaamheden uitvoeren aan de koudemiddeldragende onderdelen van warmtepompen en kleine koelinstallaties. Dit maakt je als warmtepompmonteur compleet.
Tijdsduur en kosten
Deze vakopleiding is opgebouwd uit ROVC-cursussen en trainingen. Per cursus/training betaal je de reguliere prijs. Wil je weten wat de vakopleiding jou kost? Klik dan hier om jouw persoonlijke opleidingsplan samen te stellen. Je geeft per onderdeel aan of je deze al hebt afgerond, en welke opleidingsvariant jouw voorkeur heeft. Op basis daarvan wordt de totaalprijs berekend.